Sataayy

Oké dit gerecht kan ik persoonlijk elke dag eten… Dat zal vast ook iets te maken hebben met de geschiedenis ervan. Nu is dat helaas niet de bedoeling maar dat neemt niet weg dat het een super lekker en makkelijk te maken gerecht is. Deze overheerlijke oven geroosterde aubergine ligt op een bedje van bloemkool, rijst en doperwten. Dit alles met een heerlijk laagje zelfgemaakte saté saus, verse kruiden, pinda’s en bosui. Enjoy!

Portie: 2

Bezigheidstherapie: 40 min.

Boodschappenlijstje:
Aubergine uit de oven:
Aubergine 1 st.
Olijfolie 1 el.
Peper 1/2 tl.
Zout 1/2 tl.

Sataayy saus:
Champignons 200 gr.
Courgette 1/2 st.
Sesamolie 1/2 el.
Soja saus 1 el.
Sambal 1/2 el.
Ketjap 1/2 el.
Pindakaas 2 el.

Bijgerecht:
Rijst 1 kop
Bloemkoolrijst 1 kop
Doperwten diepvries 1/2 kop

Aankleding:
Pinda’s 1 el.
Peterselie 1 el.
Bosui 1 el.

Let’s start cooking!

Aubergine uit de oven:
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Was de aubergine!!
3. Snijd de aubergine (in de lengte) door de helft.
4. Maak sneetjes in de aubergine, zodat er een ruitjes patroon ontstaat.
5. Vet de aubergine in met olijfolie.
6. Sprenkel er zout en peper op.
7. Leg beide aubergine helften voor +/- 30 minuten in de oven.

Sataayy saus:
8. Snijd de champignons en courgette in hele kleine stukjes.
9. Doe de sesamolie in een steelpan en gooi de champignons en courgette erbij.
10. Doe de deksel erop en laat het sudderen tot het helemaal zacht is.
11. Doe alle andere ingrediënten erbij, laat het 1 min. koken en zet dan het vuur uit.
12. Voeg eventueel water toe om het vloeibaarder te maken.
13. Even proeven en klaar is Kees.

Bijgerecht:
11. Rijst koken.
12. Bloemkoolrijst en doperwten 2 minuten mee laten koken.

Aankleding:
13. Hak de pinda’s tot kleine stukjes.
14. Hak de peterselie fijn.
15. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
16. Verdeel eerst de rijst mix over twee borden. Gevolgd door de aubergine, de Sataayy saus en kleed aan met de garnering.

Eetsmakelijk! Geniet!

Aanbevolen artikelen