Het Gele Leger

Lunch, diner of zelfs ontbijten kan met deze gezellige, gezonde en vullende soep. Een zonnige gele noedelsoep met een leger aan antioxidanten en groenten. Handig wanneer je een variatie aan overgebleven groenten in de koelkast hebt liggen die op moeten. Of wanneer je gewoon mega veel zin hebt in een heerlijke en verwarmende noedelsoep! Enjoy!

Portie: 4

Bezigheidstherapie: 20 min.

Gereedschap: blender of staafmixer

Boodschappenlijstje:
De bouillon:
Olijfolie 1 el.
Ui 2 st.
Gember 1 cm.
Kurkuma 1/2 tl.
Knoflook 2 teentjes
Groente bouillon (2 blokjes)
Citroensap 1 el.

Vulling:
Rode paprika 1/2 st.
Broccoli 1/3 st.
Wortel 1 st.
Pastinaak 1 st.
Kikkererwten 150 gr.
Volkoren noedels 100 gr.

Aankleding:
Bosui
Peterselie
Pompoenpitten (evt.)

Let’s start cooking!

De Bouillon:
1. Snijd de ui, gember en knoflook in kleine stukjes.
2. Doe de olijfolie in de pan en voeg de de ui, gember en knoflook toe. Bak voor 8 minuten.
3. Voeg de kurkuma kruiden toe (eventueel met een beetje water) en bak nog voor 2 minuten.
4. Voeg 1 liter water toe en laat het koken.
5. Voeg de groente bouillon toe en de citroensap.
6. Zet het vuur uit.

Vulling:
7. Snijd de rode paprika en wortel in reepjes.
8. Snijd de broccoli en pastinaak in stukken.

De Bouillon:
9. Mix de bouillon mix in een blender of met een staafmixer tot een egale mix.

Vulling:
10. Bak ondertussen alle groenten in de soeppan voor ongeveer 5 minuten.
11. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
12. Laat de noedels en de kikkererwten meekoken tot de noedels gaar zijn.

Aankleding:
13. Snijd de bosui en peterselie fijn.
14. Schep de soep op je bord.
15. Kleed aan met bosui, peterselie en de crunchy pompoenpitten.

Eetsmakelijk!

Aanbevolen artikelen