Burrita

Ola Señorita! Dit gerecht brengt ons in Mexicaanse sferen zonder dat we afwijken van de Macrobiotische leefstijl. Ik woon (helaas) niet in dit warme land, dus deze burrito versie is aangepast naar onze benodigdheden. Desondanks kan ik toch wel stellen dat deze burrito waarschijnlijk alle verwachtingen overtreft! Meer ga ik er niet over loslaten, probeer het uit!

Side note: De haverkorrels moet je wassen en even laten weken. De zwarte bonen kan je ook het best gedroogd kopen, zorgt voor een minder opgeblazen gevoel (ik zal de reden hierachter later uitleggen). De bonen moeten wel minimaal 12 uur weken, dus als je dit de avond van te voren bedenkt dan is het no problemo. Anders gewoon zwarte bonen uit blik kopen, ook geen probleem.

Portie: 2

Bezigheidstherapie: 40 min.

Benodigdheden: Staafmixer

Boodschappenlijstje:
Omhulsel:
Volkoren wraps 4 st.

Vulling:
Haverkorrels 200 gr.
Zwarte bonen 100 gr.
Olijfolie 1 el.
Bleekselderij 2 stengels.
Wortel 1 st.
Ui 1 st.
Courgette 1/3 st.
Hotmus 4 et.

Kruiden:
Kerriepoeder 1,5 tl.
Kurkumapoeder 1 tl.
Korianderpoeder 1 tl.
Komijnpoeder 1,5 tl.
Peper 0,5 tl.
Zout snufje
Bouillonblokje 1/4 st.

Aankleding:
Bosui
Radijs
Peterselie

Let’s start cooking!

Vulling:
1. Was de bonen en de haver.
2. Kook de haver 20 minuten*. Roer af en toe door.
3. Snijd de bleekselderij, wortel, ui en courgette in hele kleine stukjes.
4. Bak de ui 5 minuten in de olijfolie in een wokpan, met de deksel erop.
5. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en bak nog een keer voor 5 minuten met de deksel op de pan. Af en toe roeren.
6. Voeg alle kruiden toe en zet het vuur zo laag mogelijk. Voeg eventueel wat water toe om de de groenten goed te laten mengen met de kruiden en zo voorkom je dat er iets aanbrand.
7. Je kan de mix nu laten staan met de deksel erop. Roer af en toe door.

Hotmus:
8. Maak de Hotmus. Dit kan ook van te voren gemaakt worden.

Aankleding:
9. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
10. Schaaf de radijs met een kaasschaaf of een andere tool.
11: Snijd de peterselie zo fijn als gewenst.

Omhulsel:
12. Zet de oven op 100 graden.
13. Doe alle 4 de wraps samen in een stuk aluminiumfolie. Zorg dat er niets meer van de wraps te zien is.
14. Doe de wraps voor enkele minuten in de oven.

Vulling:
15. Giet de haver af. Meng de haver met de rest van de mix.
16. Voeg de bonen toe.
17. Verwarm het geheel nog enkele minuten.

Opmaken:
18. Vul de wraps als volgt: smeer eerst 1 eetlepel Hotmus op de wrap, vul aan met de vulling, leg daar de bosuiringetjes, radijs en peterselie op.
19. Vouw de wrap dicht.

Enjoy!

* dit is een indicatie, check altijd de verpakking.


Aanbevolen artikelen