Doppiespread

Doperwten doen me altijd denken aan vroeger. De doperwten uit een potje, je kent ze waarschijnlijk wel. Verwijder die herinnering maar direct want deze doppiespread smaakt stukken beter. Een heerlijke, bijna zoete, toevoeging voor bij de lunch, een salade of als dip op een borrelplank. Ook is het een typisch gerecht voor in de lente. De lente is namelijk de ‘groene’ periode, daar horen dan ook groene groenten bij! Vandaar dat een heerlijke doppiespread op een mooie lentedag niet misstaat!

Portie: 1 potje.

Bezigheidstherapie: 15 min.

Gereedschap: Staafmixer

Boodschappenlijstje:
Doperwten (diepvries) 100 gr.
Amandelen 20gr.
Edelgistvlokken 2 el.
Zonnebloemolie 1,5 el.
Citroensap 1 el.
Zout 1/4 tl.
Peper 1/4 tl.

Let’s start cooking!

1. Haal de doperwten uit de vriezer en laat rustig ontdooien.
2. Zet de amandelen onder water voor minstens 1 uur.
3. Als alles ontdooit is kan je alle ingrediënten bij elkaar doen en pureren met de staafmixer tot een romig geheel.
4. Proef, voeg eventueel extra zout of peper toe naar smaak.

Enjoy!

De Edelgistvlokken zijn een vegan kaasvervanger.

Aanbevolen artikelen