Hotmus

Wat een naam.. ‘Hotmus’. Eigenlijk is het heel erg voor de hand liggend, dit is namelijk een recept voor pittige hummus. Nu is het aan jou hoe pittig je het wilt maken. Al met al een divers recept rijk aan verse plantaardige proteïne. Ook kan het smeersel op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Denk aan een dip, broodbeleg, aangelengd met olijfolie als dressing maar ook als ondergrond voor de Burrita.

Portie: 300 ml.

Bezigheidstherapie: 10 minuten.

Gereedschap: Staafmixer.

Boodschappenlijstje:
Kikkererwten 250gr.
Zonnebloemolie 1,5 el.
Citroensap 1 el.
Tahin (sesampasta) 1,5 el.
Kerriepoeder 2 tl.
Komijnpoeder 1 tl.
Kurkumapoeder 1 tl.
Zout 0,5 tl
Peper 0,5 tl.
Peterselie 4 st.
Sambal 1 et.

Let’s start cooking!

1. Doe de kikkererwten, alle kruiden, olie en citroensap bij elkaar. Laat 5 minuten staan zodat het in kan trekken.
2. Snijd de peterselie fijn en voeg toe.
3. Mix het met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg eventueel water toe om de structuur dunner te maken.
4. Voeg nu naar smaak de sambal toe. Roer goed door.
5. Doe het in een potje dat je goed kan afsluiten en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen