Black and Orange

De ingrediënten mogen er dan misschien relatief saai uitzien, bonen, rijst en wortels maar dat smaakt het niet. Dit is nou echt zo’n bevredigend gerecht haha, dat klinkt gek. Een gerecht waarbij je denkt, dit had ik echt even nodig. Snap je? Als je nog niet begrijpt wat ik bedoel dan snap je het wel nadat je het gegeten hebt. Ik ben ervan overtuigd!

Side note: Dit gerecht is het lekkerst wanneer de bonen vers zijn en er gebruik gemaakt wordt van ronde rijst uit Italië. Dat betekent dat de bonen minimaal 12 uur geweekt moeten worden en dan 1,5 uur moeten koken. De ronde rijst moet gewassen worden en eventueel geweekt. Deze rijst moet ongeveer 40 minuten koken. Dat kan natuurlijk gelijktijdig met de bonen. Nu kan dit gerecht gemakkelijk een aantal dagen van te voren gemaakt worden (max. 3 dagen).

Portie: 2

Bezigheidstherapie: 1,5 uur
(i.v.m. het koken van de bonen. Dit kan je ook van te voren al maken voor bijvoorbeeld nog 2 gerechten)

Boodschappenlijstje:
Ronde rijst 150 gr.
Zwarte bonen 100 gr.
Nori 2st.
Wortel 2 st.
Shoyu 2 el.
Sesamolie 1/2 el.

Aankleding
Peterselie

Let’s start cooking!

1. Was de bonen en laat ze minimaal 12 uur weken.
2. Was de rijst en laat het minimaal een uur weken.
3. Kook de bonen voor 1,5 uur in een steelpan met de deksel erop.
4. Kook de rijst 40 minuten in een steelpan met de deksel erop.
5. Snijd de wortel in smalle reepjes.
6. Bak de reepjes in de sesamolie in een koekenpan.
7. Wanneer de wortel zacht en goed doorbakken is kunnen de reepjes afgeblust worden met de Shoyu.
8. Laat de Shoyu intrekken terwijl de wortels nog op het vuur staan. Je kan eventueel water toevoegen om de wortels kort in te laten koken.
9. Knip de nori in kleine vierkante stukjes.
10. Snijd de peterselie fijn.
11. Giet de bonen en de rijst af.
12. Mix de rijst, bonen en nori door elkaar.

Aankleding
13. Schep de wortels boven op de rijst.
14. Maak het af met wat vers gesneden peterselie.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen