Aardapas

Dit gerecht brengt je meteen in zonnige, gezellige en warme sferen. De eerste keer dat ik dit gerecht had gemaakt dacht ik meteen aan Malaga, Zuid-Spanje. Daar was de tapas namelijk heeeeerlijk! Nu is dit een andere versie en ook wel een iets gezondere natuurlijk. Hier zit namelijk zeewier in verwerkt. Nee niet schrikken, nori it is. Dat eet je ook gewoon met je sushi dus dat ken je wel. Dit geeft extra minerale en een lekkere zoute smaak.

Portie: 3 personen.

Bezigheidstherapie: 40 min.
(inclusief oven)

Gereedschap:
Staafmixer.

Boodschappenlijstje:
Aardappels 500 gr.
Kokosolie 1 el.
Zeezout 1/2 tl.
Peper 1/2 tl.

Dressing
Kappertjes 1,5 et.
Augurk 3 st.
Nori 1 blad.
Zonnebloemolie 2 et.

Aankleding
Chilivlokken

Let’s start cooking!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappels en snijd in kleinere stukken.
3. Doe de aardappels in een ovenschaal samen met de kokosolie, zeezout en peper.
4. Laat voor 30 minuten in de oven staan. Schep halverwege een keer om.

Dressing:
5. Knip de Nori in kleine stukjes.
6. Snijd de augurk in kleine stukjes.
7. Doe de Nori, augurk, kappertjes en zonnebloemolie in een kom.
8. Mix het geheel met de staafmixer tot een glad mengsel.
9. Proef! Voeg eventueel zout of peper toe naar smaak.

Aankleding:
10. Lepel de aardappels in een gezellig schaaltje en druppel naar smaak wat van de dressing over de aardappels.
11. Voeg een paar chilivlokken toe voor de sfeer.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen