Sunday Sushi

Sushi op de Macrobiotische manier heeft alle belangrijke voedingsstoffen in één rol. Je zou het ‘The Holygrail’ mogen noemen. Het bevat koolhydraten, eiwitten, vitamines en volwaardige mineralen. Laat ik het zo zeggen; als je dit iedere dag zou eten dan zou je niets te kort komen. Nu raad ik je niet aan om dit iedere dag te eten want dan gaat het je op een gegeven moment tegenstaan en dat zou zonde zijn. Nu rest je de vraag, waarom Sunday Sushi? Nou het is een perfect recept voor wat overige mealprep uurtjes, je kan de rol namelijk in folie rollen en bijvoorbeeld meenemen voor lunch. Ik doe dit zelf vaak op zondag, vandaar.

Portie: 4 rollen.

Bezigheidstherapie: 60 min.(inclusief koken v.d. rijst)

Gereedschap:
Bamboo matje.
Houten spatel.

Boodschappenlijstje:
Ronde rijst 250 gr.
Rijstwijnazijn 2 et.
Nori 4 bladen.
Komkommer 1 st.
Bleekselderij 2 stengels.
Tempeh 80 gr.

Saus/dressing:
Soyhu.
Mierikswortel.


Let’s start cooking!

Preppings:
1. Was de rijst.
2. Kook de rijst voor 40 minuten. Voeg eventueel een stukje kombu toe voor extra mineralen.
3. Snijd de bleekselderij, komkommer en tempeh in langwerpige stukken.
4. Leg de tempeh in de soyhu en laat het staan.
5. Giet de rijst af. Voeg de rijstwijnazijn toe en mix het goed door elkaar.
6. Laat de rijst even rusten en afkoelen.

Making The Roll:
7. Leg de nori op het bamboo matje.
8. Leg de rijst op de nori en druk het aan met een natte spatel. Laat zowel aan de boven- als aan de onderkant 2 centimeter vrij.
9. In het midden smeer je van links naar rechts de mierikswortel op de rijst. Let op! Niet te veel want het is erg sterk van smaak.
10. Leg de bleekselderij, tempeh en komkommer op de mierikswortel.
11. Rol het nori blad op met behulp van het matje en druk goed aan.
13. Rol de sushirol in de folie en leg het in de koelkast of eet het meteen.

Enjoy!

Tip: snijd de sushirol gemakkelijk in partjes door een groot mes goed nat te maken.

Aanbevolen artikelen